Roken en Gewichtstoename

Gewichtstoename vermijden na het stoppen met Roken!

Bent u bezorgd over gewichtstoename na het stoppen met roken? Helaas zijn er veel mensen die hier bezorgd over zijn, sommige mensen zijn zo bezig met de mogelijkheid op gewichtstoename waardoor de invloed op de persoon zo hoog is dat zelfs het stoppen met roken tegenhoudt. Terwijl gewichtstoename een gezondheidsprobleem is, brengen een paar extra kilo’s minder risico’s met zich mee dan het blijven roken. Het lichaam kan beter omgaan met de gezondheidsrisico’s van vijf of zes kilo extra, dan de nicotine, teer, en duizenden gifstoffen en toxinen die zijn opgenomen in sigaretten en in het lichaam terechtkomen. Natuurlijk zou het ideaal zijn als je de gewichtstoename zo goed als, of helemaal kan vermijden na het stoppen met roken! Tot slot bespreken we een aantal manieren waarop u uzelf kunt voorbereiden om te voorkomen dat u die extra kilo’s aankomt wanneer u stopt met roken.

Eén ding is zeker, onthoud dat gewichtstoename na het stoppen met roken niet een “gegeven” is. U hoeft niet toe te geven aan het idee dat u er helemaal niets aan kunt doen om over de onbedwingbare trek of over de drang naar eten te komen voor het niet hebben van een sigaret, zorg dat u uzelf niet toevoegt aan het toenemende aantal gevallen van obesitas die over de hele wereld verschijnen. Om te voorkomen dat gewichtstoename optreed na het stoppen met roken, moet u een plan maken. Probeer de oorzaak te achterhalen waarom anderen gewicht aankomen, zorg ervoor dat u van te voren weet met welke problemen u geconfronteerd kan worden. Ja, het vraagt werk en vastberadenheid, maar het zal de moeite waard zijn als je een niet roker bent die er ook in is geslaagd om een gezond gewicht te behouden.

Dus om gewichtstoename te vermijden na het stoppen met roken, wees voorbereid voor de trek en voor de drang om naar eten te reiken, iets om in je mond te hebben als je begint na te denken over sigaretten. Jammer genoeg zijn veel mensen geneigd junk food, suikerhoudende voedingsmiddelen of iets anders dat slecht is te nemen. In plaats daarvan kunt u uzelf voorbereiden om uw koelkast en voorraadkast te vullen met vers fruit, verse groenten, groenten die u rauw kunt eten met een aantal dips zoals broccoli, bloemkool, wortelen, selderij, magere zuivel producten zoals kwark of yoghurt, kip, magere vlees en vis soorten en ga zo maar door. U kunt gewichtstoename na het stoppen met roken voorkomen als u kijkt naar wat u eet de periode na het stoppen met roken. Als u trek hebt in iets zoets of in iets hartigs, ga dan op zoek naar caloriearme of magere producten, zoals vet en/of suikervrije toetjes, gepofte aardappel chips of bijvoorbeeld vetarme popcorn.

Een andere overweging als het gaat om het vermijden van gewichtstoename na stoppen met roken is om uzelf bezig en actief te houden. Dit heeft twee voordelen, het houdt u van het piekeren over sigaretten af en het helpt die extra kilo’s te vermijden. U hoeft echt geen uren achter elkaar hard te lopen, maar je kunt gewichtstoename vermijden als je gewoon  regelmatig gaat lopen of aan een sport gaat deelnemen. Besteed de tijd met de kinderen actief door ze mee te nemen naar het park en gooi of trap een balletje rond of ga lekker fietsen. Als u deze dingen doet, kunt u gewichtstoename na stoppen met roken zeker vermijden. Twijfel dus niet om definitief te stoppen!