Home / Is er een effectieve pil om te stoppen met roken? /

Pillen om te stoppen met roken

Pillen om te stoppen met roken

Is het niet verbazingwekkend dat we leven in een tijdperk waar zoveel van onze kwalen en fysieke problemen kunnen worden verholpen met een eenvoudige pil. Heb je een verkoudheid? Neem een pilletje! Heb je vitaminen nodig? Neem een pilletje! Wilt u niet zwanger raken? Neem de pil! Maar hoe zit het met een pil tegen het roken? Is er eigenlijk zoiets als een pil die je van het roken af kan halen?

Aangezien er tegenwoordig zoveel ziektes en problemen met behulp van een enkel pilletje te verhelpen zijn, vragen veel rokers zich dan ook af of er geen pil beschikbaar is om effectief te stoppen met roken en die ook nog eens betaalbaar is.

Tegenwoordig zijn er enorm veel producten op de markt die u kunnen helpen om te stoppen met roken, waaronder zogenaamde pillen om te kunnen stoppen. Zyban is er daar één van. Zyban wordt gebruikt om het verlangen naar sigaretten te verminderen of om het effect van de ontwenningsverschijnselen van roken te verminderen. Een andere populaire stoppen met roken pil is Wellbutrin. Zyban is eigenlijk een antidepressiva pil die zorgt voor de ontwikkeling van endorfine door het stimuleren van de hypofyse. Endorfine geeft een boost aan het energie niveau en zorgt dat de persoon een goed gevoel krijgt. De meeste van deze pillen gebruiken bupropionhydrochloride om ontwenningsverschijnselen te verminderen.

Een normale kuur kan oplopen tot 8 tot 12 weken. Personen die te vroeg stoppen, of die de pil onregelmatig innemen met tussenpozen, ervaren vaak niet het optimale effect van de behandeling aangezien de werking een opeen stapelend effect heeft. Pillen om te stoppen met roken bevatten altijd strikte instructies over het gebruik ervan. Deze instructies moeten juist worden opgevolgd om de gezondheidsrisico’s te verminderen en de werking te verhogen.

De pil moet minimaal gedurende één week waarin u moet blijven roken ingenomen worden. Tijdens de tweede week moet u al de neiging krijgen om te willen stoppen met roken. Als u er na de zevende week nog niet in bent geslaagd om met het gebruik van Zyban te stoppen met roken, is het onwaarschijnlijk dat u zult stoppen tijdens deze periode en is het aan te bevelen de Zyban therapie stop te zetten.

Zyban is alleen verkrijgbaar op recept en heeft diverse negatieve bijwerkingen waar uw arts u over kan voorlichten. Ondanks dat het allemaal mooi klinkt wegen de voordelen vaak niet op tegen de nadelen. De kans om met deze pillen daadwerkelijk te stoppen blijkt in de praktijk vaak erg klein te zijn en er kleven diverse negatieve bijwerkingen en gezondheidsrisico’s aan. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen van antidepressiva (waar pillen om te stoppen met roken ook onder vallen) zijn een onregelmatige hartslag, duizeligheid, nervositeit, slaapproblemen en in uitzonderlijke gevallen zelfs psychische problemen. Aan u dus de keus om te beoordelen of de pillen om te stoppen met roken wel zo’n goede methode zijn ….

Daarentegen is het beter om op zonder (gevaarlijke) pillen te stoppen met roken. U moet zich niet vergissen in de negatieve impact die medicijnen op uw lichaam hebben. Er zijn talloze voorbeelden te noemen als het gaat om goede en effectieve stoppen manieren,  het “stop met roken programma” is er daar een van. Het programma is speciaal samengesteld om u  door  middel van 5 eenvoudige stappen op een doeltreffende en effectieve manier te laten stoppen met roken.

Share this article

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>